Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с предните стъкла 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с предните стъкла 156

Здарвейте на всички съфорумници!!!
    преди малко ми се появи странен проблем предните две стъкла изведнъж спряха да работят ни нагоре ни надолу. отворих ги нормално и като слизах от колата цъкам за затворя и нъцки. А задните работят търсих бушоните и според описанието на капака на същите видях един бушон 30 А махнах го но той работи и странното е че и задните стъкла продължиха да работят.
    Къде се намират релетата или там бушните за управление на прозорците.
    Мерси предварително

П.С. колата е 156 2.0 TS
    Alfa Romeo 2.0 16v TS

Зад жабката е модула. Една бяла кутийка. Там е управлението. Провери дали стига ток до него щом бушните са здрави. Ако стига и пак нямаш стъкла отваряш модула.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Мерси ще проверя
      Alfa Romeo 2.0 16v TS

Comment

Предните се командват от централата под жабката. Бушона е F12 на панел А до кормилото. Задните прозорци не се командват от централата.Бушона е B17 -

задни -

предни -

Last edited by GammaRay; d.m.y г., 14:55.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Под кормилото където са бушоните има няколко който се водят сервизни по 10 ампера са!Единия от тях е изгорял имах същия проблем!

Comment

И да пишеш какво и имаше след ремонта!
            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Аз също имах проблем с дясното стъкло и се оказа допълнителня ми модул за вдигане. Иначе си купих ел. мотор за вдигане, но не беше от него.

За мен първото е дали идва ток до моторчето и да провериш задължително с директен 12в към моторчето. Ако се движат продържаваш по веригата. Модула също може да е заминал, над жабката се намира, бял на цвят по 30лв. са 2-ръка, слагаш и ако работи е от него. Но да не работят и 2 е малко странно. МОже и някъде връзката да е прекъсната.
              sigpic
              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
              0889 636 093

Comment

проблема решен беше един от контролнит бушони !!!!
                мерси мнгого за помоща !!!
                Alfa Romeo 2.0 16v TS

Comment

за да не пускам нова тема ще ползвам тази на колегата.проблема е следния:днес като свалях предния ляв прозорец слезе десетина сантиметра и спря.при вдигане нагоре не искаше да се прибере,натиснах копчето на долу и пак нагоре и се прибра.дали проблема е от машинката(така си мисля аз)и как и лесно ли се сменя ,ако е тя разбира се
                  за колата от подписа става въпрос
                  пп на 164 имах подобен проблем с десния прозорец но там се чуваше шум(бръмчене)
                  Last edited by starata alfa; d.m.y г., 00:50.
                  алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                  алфа ромео 164 2.0тс -на части
                  нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                    за да не пускам нова тема ще ползвам тази на колегата.проблема е следния:днес като свалях предния ляв прозорец слезе десетина сантиметра и спря.при вдигане нагоре не искаше да се прибере,натиснах копчето на долу и пак нагоре и се прибра.дали проблема е от машинката(така си мисля аз)и как и лесно ли се сменя ,ако е тя разбира се
                    за колата от подписа става въпрос
                    пп на 164 имах подобен проблем с десния прозорец но там се чуваше шум(бръмчене)
                    сега сама се оправи и пак тръгна стъклото.някакви идеи от какво може да е проблема
                    sigpic

Comment

сигурно излиза от релсата. свали кората , стегни релсата и я смажи.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        сигурно излиза от релсата. свали кората , стегни релсата и я смажи.
                        с грес ли се смазва или нещо друго
                        sigpic

Comment

грес, да . литол
                          точка

Comment

Имах подобен проблем с едното задно стъкло.В един момент остана отворено и всичкото дърпане,бутане и псуване не помогнаха.Затова се наложи да сваля кората.Машинката е на шибано място.Нещо подобно е като жигулска машинка ама с моторче.Проволката има нещо като ограничители с пружинка.Когато стигне крайно положение нещо в механизма изключва.Обаче при движението надолу се пренатягаше и блокираше, не искаше да тръгне на обратно.Там има едни болчета с вътрешен шестограм,вероятно нещо регулират.Развих или завих едното и се оправи.Преди и стъклото слизаше по-бавно от другите,особено зимата.Понамазах и тук таме с някаква смазка за всеки случай и засега няма проблеми.Понеже се мръкваше не можах да го разгледам по-подробно щото бързах да събера вратата.Мисля пак да я отворя понеже набързо отстраних проблема и много-много не вярвам пак да не остане отворено.Ако не ме домързи разбира се.Ще направя и снимки.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

след като свалих прозореца остана долу и не се вдига свалих кората и като натисна копчето да вдигна стъклото се чува единично чукане/чак/ невидях да е излязла от релсите ,дали нее заминала машинката

реших проблема като смених машинката
                              Last edited by starata alfa; d.m.y г., 23:54.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X